Randprogramma Drachten

Woesdag 21 t/m zondag 25 september

Je kunt op de timetable hiernaast klikken om te vergroten.

Het randprogramma is gratis, behalve
Peuterpret: kinderen € 5,00 en volwassenen € 6,00.
Het tijdstip Peuterpret 25 september is 11.00 uur (ipv 10.00 uur zoals elders aangegeven).

Verhalen Kunstwerk
Het Verhalen Kunstwerk van kunstenaar Eva Koopmans is een plek om verhalen te vertellen en te luisteren naar verhalen van anderen. Neem plaats op de lange bank, en luister naar achtergelaten verhalen van voorgangers. Wat wilden zij kwijt over zichzelf? En hoe willen zij zichzelf portretteren naar de rest van de wereld? Twee dagen voor het festivalweekend strijkt het Verhalen Kunstwerk neer op twee verschillende plekken in Drachten. Op woensdag 21 september bij Sûnenz en donderdag 22 september in het centrum van Drachten. Vanaf vrijdag 23 september staat het in De Lawei. 

Café Overmorgen 
Café Overmorgen reist ook mee naar de schouwburg. Hier kan een lunch of diner worden genuttigd in de Friese Keuken van Overmorgen. Op zondag 25 september treedt singer-songwriter Tim Birkenholz op. 

Talkshows
Daarnaast zijn er in het café verschillende talkshows met een kennismaking met de Friese makers en de thema's die aan bod komen tijdens het festival. In de talkshow Queer in Drachten schuiven Linh Ngo, Conrad Berghoef, Aiden Hofstra en Lucienne Meinsma aan. Daarnaast zal woordkunstenaar Mees van Rijswijk enkele nummers en teksten voordragen.


Op vrijdagavond is de kick-off van de talkshow, een kennismaking met de Friese makers van nu en overmorgen, een gesprek over je thuis voelen, verborgen armoede en muziek. Met onder andere Wendy Viel, Tamara Schoppert en Fabian Claes Jansen. 

Open Huis 
Op zaterdag 24 september van 13.00 tot 17.00 uur is het Open Huis van De Lawei. De deuren van De Lawei staan dan wagenwijd open. Altijd al nieuwsgierig geweest naar het programma en/of het gebouw van De Lawei? Kom dan vooral langs! Het programma is gratis en je hoeft je nergens voor aan te melden, wandel gewoon binnen. Docenten geven een voorproefje van hun cursus, je kunt de nieuwe expositie Verstilde Beweging bezoeken of een rondleiding krijgen achter de schermen van De Lawei. Daarnaast treden er enkele lokale orkesten van SmelneKlank op. Op deze pagina lees je alles over het Open Huis van De Lawei.

Meer informatie over het randprogramma vind je in het blokkenschema links en ook op de website van Schouwburg De Lawei.

Voorstellingen Drachten

Een complexe dag in een simpel heelal
Vr 23 september
vrijdag avond 20.00 uur
Kleine zaal, Schouwburg De Lawei
Drachten
koop tickets
BINGO!
Za 24 september
zaterdagmiddag 15.00 uur
Op locatie
Drachten
koop tickets
De stille trompet
Za 24 september
zaterdagmiddag 14.30 uur
Grote zaal, Schouwburg De Lawei
Drachten
koop tickets
BINGO!
Za 24 september
zaterdagavond 19.30 uur
Op locatie
Drachten
koop tickets
Gemma
Za 24 september
zaterdagavond 20.30 uur
Grote zaal, Schouwburg De Lawei
Drachten
koop tickets
Welkom in Drachten
Zo 25 september
zondagmiddag 15.00 uur
Kleine zaal, Schouwburg De Lawei
Drachten
koop tickets